Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Nyfiken på elcykel

Om du inte provat att cykla på en elcykel tidigare så kommer du att bli förundrad över hur pass kraftigt elmotorn hjälper till att ta dig framåt. Är du nyfiken på en elcykel så ska du naturligtvis åka till en cykelhandlare och få be att provcykla. 

Om du blir sugen så finns det flera olika modeller och prisklasser att välja bland. Att cykla är ett av de mest miljövänliga sätt att ta sig fram på och med en elcykel så får du en välbehövlig hjälp om du ska cykla långt. Det är ett praktiskt sätt att pendla till och från arbetet och med elassisterad cykel så kommer det att gå betydligt smidigare. Självklart så gäller det att ladda sin cykel regelbundet. Ta för vana att ta in ditt batteri när du cyklat klart för dagen och sätt det på laddning så är du redo nästkommande dag.

En del ICA butiker har satt upp möjligheter till laddning av elcykeln vid en del butiker. På så sätt så kan man ha ganska långt till sin butik men ändå ta sin elcykel. Lås fast dins cykel och sätt den på laddning medans du är inne och handla. Har du dessutom köpt till en cykelkärra så är det smidigt att packa ner dina varor i kärra och cykla hem. Vi tror att det kommer att dyka upp fler elcyklar i vårt samhälle. Så passa på och skaffa dig en cykel redan idag.