Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Modern skönhetsvård

När det är dags att välja skönhetsvård och kanske uppdatera din skönhetsrutin gäller det att hitta sätt som fungerar för just dig. Det här med produkter och metoder för skönhetsvård är nämligen väldigt individuellt. Inom modern skönhetsvård ryms det mesta. Man kan säga att modern skönhetsvård tar det bästa från traditionella metoder och kombinerar med moderna idéer kring skönhetsvård. Modern skönhetsvård är idag ofta synonymt med naturlig skönhetsvård.

Naturlig och ekologisk skönhetsvård

Det som är allra hetast just nu är naturlig och ekologisk skönhetsvård. Om du är osäker på hur du bedömer en produkt är det bra att använda exempelvis märkningsguider för kosmetika  där du kan se vad olika märkningar som exempelvis EU Ecolabel står för. Idag är det inga problem att hitta modern och naturlig skönhetsvård, det finns mycket att välja på för den som vill handla medvetet.

Ökad efterfrågan

Man kan också se att intresset för hållbarhet har ökat bland konsumenterna och skönhetsbranschen är inget undantag. Det visar sig till och med att skönhet/hälsa är ett av de områden där det är som allra viktigast med hållbara produkter. Så mycket som 78 % av konsumenterna vill att produkterna ska vara framtagna med hänsyn till djur, människor och miljö. Detta har satt ökad press på producenterna att leverera modern skönhetsvård.