Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Få hjälp mot din prostatit/bäckenbottensmärta

Prostatit, eller kronisk bäckenbottensmärta som det också heter, är inte ett trevligt besvär att få. Det är en väldigt smärtsam och påfrestande upplevelse som påverkar både din livskvalitet och ditt välbefinnande. Därför är det viktigt att du söker hjälp så fort du börjar misstänka något.

Genom rätt behandling och vård kan du minska problemen och förbättra din vardag markant.

När du misstänker kronisk bäckenbottensmärta

Om du får ont och misstänker att du kanske är drabbad av prostatit är det första steget att söka vård. Boka en tid och låt läkaren diagnostisera ditt tillstånd. Det gör de oftast genom olika tester som blod- och urinprov, kombinerat med en analys av dina symptom.

Beroende på diagnosen kan läkaren föreslå olika behandlingsalternativ. Det kan till exempel handla om medicinering, fysioterapi eller att du ändrar dina levnadsvanor. Om dina besvär är av bakteriell natur ordinerar läkaren ofta antibiotika. Vid icke-bakteriell prostatit skriver läkaren ofta ut muskelavslappnande eller antiinflammatoriska läkemedel istället.

För att vara säker på att du får den bästa möjliga behandlingen rekommenderar vi att du söker upp en specialist inom området. Då vet du att du får den bästa möjliga hjälpen och kan påbörja din behandling snabbt. Gå in och läs mer om prostatit och bäckenbottensmärta.