Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Ekologiska produkter

Medvetenheten hos oss konsumenter ökar hela tiden vilket bland annat avspeglar sig i att det säljs allt mer ekologiska produkter samtidigt som utbudet av desamma också ökar.

Ekologisk mat

Mat är nog det första man tänker på när man hör ordet ekologisk. Idag finns det i princip ekologiskt av allting från ekologiska grönsaker och ekologisk frukt till ekologiskt kött och ekologisk mjölk. Under de senaste åren har utbudet av ekologiska matvaror ökat samtidigt som priset sjunkit och är nu nästan på samma nivå som konventionellt producerade varor, varför det egentligen inte finns någon anledning att inte välja ekologiskt i mataffären.

Ekologiska kläder

Något som blivit allt vanligare på senare år är ekologiska kläder av olika slag. Ekologiska kläder är tillverkade i material som är helt naturliga och som dessutom är skonsamma mot miljön. Ekologiska kläder är dessutom ofta producerade på ett socialt rättvist sätt.Även om utbudet av ekologiska kläder ökat kan det dock fortfarande vara svårt att hitta ekologiska kläder i vanliga butiker. Ett bra tips är därför att kolla på nätet där det finns en rad olika butiker som säljer ekologiska kläder till både barn och vuxna.