Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Använd dig mer av ekologiska och veganska skönhetsprodukter

Vi blir allt mer medvetna om vilka produkter som är bäst för oss. Det kan vara dags att börja att använda dig mer av ekologiska och veganska skönhetsprodukter. Är de dessutom inte testade på djur så är det en stor fördel. Vi måste fråga oss själva vilket pris som vi ska betala för den skönhetsvård som vi använder oss av.

Idag så finns det massor med bra produkter därute som fungera lika bra som något annat. Så varför inte börja använda dessa istället för de produkter som inte är bra för vår natur. Det finns stora fördelar att använda sig av ekologiska skönhetsprodukter med naturliga ingredienser och som är växtbaserade. Det finns inga eller väldigt få syntetiska ingredienser i dessa produkter. veganska skönhetsprodukter är med innehåll endast från växtriket och helt och hållet fritt från animaliska ingredienser.

Så klart så vill vi att de produkter som vi köper inte har testats på djur. Det finns som sagt ingen anledning att testa olika skönhetsprodukter på djur utan det går att testa dessa på ett mycket bättre sätt. Vi tycker att test på djur är något som är förlegat och borde stoppats för länge sedan. Som tur är så finns det industrier som går före i denna frågan och arbetar för en bättre utveckling inom skönhetsprodukter. Vi som köper skönhetsprodukter får också ett uppvaknande och vill skapa en förändring när det kommer till dessa produkter.