Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Bästa långsiktiga livsstilsförändringarna

För de flesta av oss finns det hundratals livsstilsförändringar man både kan och vill göra. Men att göra dessa tar kraft och energi vilket gör det bäst att fokusera på några få i taget. Men var ska man börja?

Tobak

cigarettpaketOm man röker finns det ingen lika självklar förändring som att sluta med tobakskonsumtionen. Både cigaretter och snus innehåller tusentals gifter som på ett eller annat sätt bryter ner din kropp. Då nikotin ger ett fysiskt beroende så kan det vara väldigt svårt att sluta. Det kan därför vara bra att trappa ner konsumtionen eftersom. Vi har tidigare nämnt olika lösningar för detta där e-cigaretter är ett av alternativen. Det gör det dessutom enklare att tackla det psykiska beroendet då rutinen att gå ut att röka fortfarande kan finnas kvar i livet ända till man har slutat med nikotinet.

Socker

sockerSockerberoende är något som har blivit allt mer uppmärksammat de senaste åren och anses vara en av anledningarna till den fetmaepidemi som sprids över världen. Att sluta med socker kan dock vara svårt då det finns i så stor andel av alla matprodukter idag.

Det bästa sättet att hantera detta är helt enkelt att tillaga så mycket som möjligt av sin mat själv så att man har kontroll över alla ingredienser.

Träning

Sist men absolut inte minst är självklart träning. Det behöver inte heller ta speciellt mycket för att börja leva ett hälsosammare liv. Det är oftast bättre att  börja med lite mindre träningspass som man kan göra regelbundet istället för att köra på så hårt att man tappar motivationen efter ett tag.