Nyfiken Grön

Miljötänk i vardag och arbete

Hållbar mat

I en tid när klimatförändringarnas effekter blir allt mer märkbara blir det också allt viktigare att som konsument göra bra och hållbara val som påverkar miljön så lite som möjligt. Ett av de områden där man som konsument har störst chans att påverka genom sina val är när det kommer till maten. Just hur man kan gå tillväga för att äta miljövänligt och hållbart ska vi titta lite närmare på här nedan.

Eco

Ekologiskt

Numera går det att få nästan alla matvaror ekologiska, från grönsaker och frukt till fisk och kött. Dessutom är de ekologiska varorna numera nästan lika billiga som konventionellt odlade, så därför finns det inte heller någon anledning eller ursäkt att inte välja ekologiskt.

Mindre kött

Vill man äta hållbart, miljövänligt och även etiskt bör man dra ner på köttätandet och välja mer av vegetariska alternativ, då produktionen av kött är mycket mer resurskrävande än produktionen av till exempel linser, bönor, ärtor och sojaprodukter. Även produktionen av mejeriprodukter som mjölk och ost kräver en hel del resurser.

Tvärtemot vad många tror är vegetarisk mat på intet sätt mindre god än ”vanlig” mat, tvärtom så finns det hur många smarriga vegetariska recept som helst.

Comments are closed.